u u t i s e t
a r v o s t e l u t
e n n a k o t
a r t i k k e l i t
h a r d w a r e
k i l p a i l u t
y l l ä p i t o
b b s
a r k i s t o
p a l a u t e


Domain-paketit alkaen 98 € / vuosi. www.neutech.fi 
Legendaarisin elokuvarepliikki on..


Yipee-ki-yay, motherfucker
I'll be back!
Legendaarista!
I am your father!
No ei mikään näistä!

Hardware


 
  Microsoft SideWinder Gamepad


Microsoftin peliohjainperheen, Sidewinder-sarjan, uusin tulokas Plug & Play Gamepad onSidewinder Game Pad Plug & Playulkonäöltään tyylikkään läpinäkyvä. Padi on Microsoft SideWinder Gamepadin looginen seuraaja. Pad on edeltäjänsä tavoin edullinen ja suunnattu erityisesti satunnaispelaajille, jotka eivät halua uhrata useita satoja markkoja peliohjaimeen. Tämä ei toki tarkoita, ettei ohjainta voisi käyttää myös normaalipelaaja. Padi on todella käytännöllinen ja toimii todella useiden (lähes kaikkien) pelien kanssa. Ohjain on USB-kytkentäinen ja Plug&Play -yhteensopiva. Periaatteessa ohjaimen tulisi asentua lennossa, jossa se osittain onnistuikin. Windows 95 ei tue USB-väylää, ja näin peliohjain ei toimi siinä ollenkaan. Vasta Windows 95.:n OSR2-versio tuo USB-tuen Windows 95:een. Tätä versiota ei ole kaupiteltu yleisesti, vaan se ollut saatavina vain OEM-tuotteena. Tosin myös Windows 95 OSR2:den USB-tuki on melkoisen huono, joten jos USB-laitteita aikoo käyttää säännöllisesti, on valinta tehtävä Windows 98:n, SE:n, ME:n ja 2000:nen välillä. br>
P&P padi asentuu Windows 98:aan suhteellisen helposti, tosin Windowsin asennus-cd on asennuksen aikana kysyttyä tavaraa. Microsoftin SideWinder Game Controller -ohjelmiston asentaminen on enemmän kuin suotavaa. Windows ME:hen padi asentuu heittämällä, mitään ei kysytä, vaan kaikki käy automaattisesti. Windows 2000 ottaa padin vastaan avosylin, ohjain asentuu mukisematta, tosin vasta kun SideWinder Game Controller -ohjelmisto on asennettu. Ohjelmistoa ei tule ohjaimen mukana, joten ainoaksi mahdollisuudeksi on saada se toisen ohjaimen mukana tai imuroida se Microsoftin www-sivuilta.

Itse ohjain on vakuuttavaa työtä. Tyylikkäästi muotoiltu, muodikkaasti läpinäkyvä ohjain on vankkaa tekoa ja kestää kolhujakin suhteellisen hyvin. Näppäimiä on yhteensä kuusi, plus ristiohjain. Ristiohjain rasittaa hieman peukaloa, joskaan sitä ei ehdi huomata tiukkien pelisessioiden aikana. Ohjaimessa on neljä normaalia nappulaa ja kaksi siivekettä. Pienen miinuksen ohjain saa rasittavan ristiohjaimen lisäksi todella pienestä koostaan. Vähänkin suurempien käsien omistajat toteavat, että se on aivan liian pieni. Lisäksi ohjaimen ketjutettavuus on ominaisuutena hävinnyt, joskin USB-väylä tuo sen korvaavan ominaisuuden.


Yhteenveto:
Microsoft SideWinder Plug&Play Pad on halpa, todella hyvän peliyhteensopivuuden omaava perusohjain. Lievästi häiritsevä ristiohjain ja ohjaimen pienuus ovat helposti annettavissa anteeksi kun ajattelee kuinka paljon halvempi se kilpailijoitaan on. Microsoftin ohjaimessa on hinta-laatu suhde todellakin kohdallaan. Kelpo valinta peruspadiksi.

-
20.1.2001